Recollida d’adhesions per considerar l’esport com un servei essencial, nosaltres ja hi som! I sumes?

L’esport català demana suport a la ciutadania perquè el Govern declari el sector com un servei essencial.

Tres dies després de presentar el pla de rescat del sector esportiu, l’esport català torna posa en marxa una campanya per recollir adhesions de tota la ciutadania i aconseguir que sigui declarat com a servei essencial.

Com a servei essencial, l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge. Representem el 2,1% del PIB català. Ocupem més de 80 mil treballadors i treballadores, tenim més de 40 mil voluntaris i som una porta d´entrada important al món laboral per als joves.

L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Set de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO; en el seu conjunt, el sector deixarà d’aportar gairebé 1.000 milions d’euros directes al VAB català; tres de cada 10 treballadors perdran la feina; i prop de la meitat de les entitats estan perill d’extinció.

L’esport és segur
Les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballen perquè la pràctica esportiva sigui segura. D’acord amb els protocols específics per modalitat i instal·lacions desenvolupats durant la represa, l’esport a Catalunya es desenvolupa amb limitacions d’aforament, amb control d’accessos i traçabilitat dels practicants, sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció.

Tal com ho demostren les dades del Ministeri de Sanitat, que detalla només 59 casos de contagis en les últimes setmanes en tot l’estat. Xifra que representa el 0,75% dels casos detectats. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0,27% dels contagis. Tornar a la competició també és imprescindible perquè no perilli un sistema esportiu que ha estat i és model de referència al món.

Les adhesions es poden fer a través d’aquest formulari:

http://bit.ly/AdhesioEsportServeiEssencial